Zināmi eseju konkursa „Vides vīzija” uzvarētāji
Publicēts 3. decembrī, 2009.
DnB NORD Vides glābšanas komandas rīkotā eseju konkursa „Vides vīzija” žūrija ir izvērtējusi visus Latvijas vidusskolnieku iesūtītos 280 darbus un noteikusi labākos, kuri 15. decembrī piedalīsies apbalvošanas pasākumā Vides ministrijā.

Par labākajiem autoriem atzīti: Elizabete Ladeiko no Jēkabpils 3. vidusskolas 10.a klases, Agne Meļķe no Mazsalacas vidusskolas 11. klases, Inita Zuša no Bērzpils vidusskolas 11. klases, Diāna Kondraša no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 10.g klases un Karīna Melniece no Aknīstes vidusskolas 10. klases.

 

Konkursā, kurš norisinājās no šī gada 13. oktobra līdz 16. novembrim, vidusskolniekiem bija jāpauž savs redzējums par Latvijā notiekošajiem procesiem vides aizsardzības jomā un jāformulē savas idejas un priekšlikumi situācijas uzlabošanai. Jaunieši tika aicināti paust savus ieteikumus par to, kas būtu jādara gan katram no mums, gan atbildīgajām valsts iestādēm, lai sekmīgāk rūpētos par vides aizsardzību.

 

15. decembrī eseju konkursa „Vides vīzija” labāko darbu autori Vides ministrijas telpās tiksies ar DnB NORD Vides glābšanas komandas pārstāvjiem un vides ministru Raimondu Vējoni, lai saņemtu konkursa balvas - portatīvos datorus. Tikšanās laikā uzvarētāji kopā ar DnB NORD Vides glābšanas komandu un vides ministru arī pārrunās savās esejās aplūkotos jautājumus.

 

Konkursa darbu izvērtēšanu veica vides eksperts Māris Olte, DnB NORD Bankas viceprezidents Ivars Kapitovičs un Vides ministrijas Vides aizsardzības departamenta direktors Rolands Bebris.

 

Iesūtītajos darbos ir paustas vairākas interesantas atziņas. Piemēram, Jana Herbsta no Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas vēlas, lai gan valdība, gan visi iedzīvotāji beidzot apjaustu, ka Latvijas „Nokia” ir mūsu daba. Savukārt Baiba Alkšere no Smiltenes ģimnāzijas uzskata, ka, ja mēs spēsim aizmirst par pašlabuma gūšanu, tad lašus varēsim ieraudzīt ne tikai uz naudas zīmēm, bet arī Daugavā.

 

Pēc žūrijas locekļu domām, konkursa mērķis - mudināt jauniešus pārdomāt un analizēt aktuālās vides aizsardzības problēmas un veicināt viņos rūpes par vidi, dabu un izpratni par vides aizsardzības jautājumiem – ir sasniegts. Jaunieši savos darbos aplūko cilvēka un vides savstarpējo mijiedarbību, apzinoties savu un līdzcilvēku ietekmi uz vidi. Jaunieši arī saprot, ka, lai sasniegtu vērā ņemamas pozitīvās pārmaiņas vides jomā, ir jāsāk ar lielāku personīgo iesaisti.

 

Iesūtītajās vīzijās par vidi Latvijā skolēni demonstrē izpratni par aktuālajiem problēmjautājumiem, analizējot globālo sasilšanu, atjaunojamo resursu izmantošanu, gaisa un Baltijas jūras piesārņojumu.  

 

Visa aktuālā informācija par konkursa norisi un rezultātiem tiek publicēta interneta mājas lapā www.izglabsim.lv.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: